כנס פקודת עבודה שנתית לוטם וחלוקת פרסי לאה לביא ז"ל
ביום ב' בתאריך 23.2.15, התקיים כנס פקודת העבודה השנתית של לוטם בבסיס תל נוף, בראשות מפקד לוטם תא"ל דני ברן.
במסגרת הכנס הוענק פרס לאה לביא ז"ל לחמישה קצינים וחיילים מצטיינים, שנבחרו על ידי הוועדה החילית וועדת המלגות של העמותה בגין מחקר ופיתוח שבוצע בשנת העבודה האחרונה, ובגין פרויקט הטומן בחובו חדשנות טכנולוגית ובוצע בשנתיים האחרונות.
לחמשת המצטיינים הוענקו טאבלטים מעמותת חי"ק דגם Samsung Galaxy S SM T800 10.5 inch.
יו"ר ועדת המלגות אל"מ במיל' אילן חורש נושא דברים
נשיא העמותה האלוף במיל' שלמה ענבר, מפקד לוטם תא"ל דני ברן ויו"ר ועדת המלגות אל"מ במיל' אילן חורש מעניקים את פרס לאה לביא ז"ל
אלוף במיל' שלמה ענבר מעניק למפקד מצפ"ן אל"מ זיו אבנר תעודת הוקרה על זכיית יחידת מצפ"ן בתעודת הצטיינות במסגרת תחרות פרס הרמטכ"ל
דבר יו"ר ועדת המלגות אל"מ במיל' אילן חורש:
" מפקד לוט"ם, תא"ל דניאל ברן. קצין, נשיא עמותת חי"ק אלוף במיל שלמה ענבר. חברי לוועד המנהל של העמותה להנצחת חללי חיל הקשר והתקשוב, מפקדי וחילי לוט"ם, אורחים נכבדים צהרים טובים.
במאי 1991 הקים מר ישעיהו (ישי) לביא ז"ל שהיה קצין קשר ואלקטרוניקה ראשי, מנכ"ל רפא"ל ומנכ"ל משרד הביטחון, קרן מלגות הצטיינות לזכר רעייתו לאה לביא ז"ל שהייתה מראשוני ה"גדעונים".
כמו הפינה בגלי צה"ל- "60 שניות על הגידעונים":
שירות הקשר בהגנה הוקם בשנת-1937 בארץ ישראל פעלו תחת המנדט הבריטי, 12 תחנות שידור מחתרתיות. ב-1938 הופעלה מזוודת השידור הראשונה מספינת המעפילים פוסידון ב', על ידי הגדעונים – אלחוטני העפלה. באותה שנה יובאו ארצה 150 יונים מבלגיה, ששימשו כיוני דואר. ב-1939 הופעלה תחנת השידור הראשונה "קול ציון הלוחמת", על ידי האצ"ל, וב-1940, זו של ההגנה.
בשנת 1942 הפלמ"ח הפעיל את רשת המורס "תמר" ורשת מורס ארצית, "אבינועם". אותה שנה הוקמו בתי ספר לאימון אנשי קשר בתל אביב ובשפיים, וכן הוקמו שתי תחנות רדיו מחתרתיות במדינות ערב, בדמשק ובקהיר, שהעבירו ידיעות למעפילים. ב-1942 הוקם עורק רדיו במורס בין איטליה לארץ ישראל, ששימש להבאת מעפילים בשנים 1945-1948
"גדעוני" הוא כאמור, הוא אלחוטן המורס של 'ההגנה', שהקיים והפעיל את רשת הקשר אשר נקראה "גדעון" בין הישוב בארץ לחו"ל, ומול אוניות המעפילים במסגרת המוסד לעלייה ב' עד הקמת המדינה.
אותות המורס של האתמול, הם הביטים שאתם עוסקים בהם כיום.
כיום מחנה בה"ד 7 נקרא "מחנה הגדעונים"
הקרן ע"ש לאה לביא הופקדה בידי העמותה של חיל הקשר והתקשוב, כאשר מטרתה, לעודד ולקדם את פעילות המו"פ בתחומי האלקטרוניקה ובמיוחד תקשוב ומחשוב תוכנה וחומרה בקרב סטודנטים בישראל.
במשך מספר שנים, מידי שנה, הוענקו מלגות לסטודנטים על עבודות מחקר ופיתוח שנכתבו וכללו אלמנטים של מקוריות, חדשנות ואפשרות ליישום מבחינה טכנולוגית.
לפני מספר שנים החליט הוועד המנהל של העמותה ברוח "צוואתו" של ישי לביא ז"ל ומתוך כספי הקרן שהוקמה על ידו, לעדכן את התקנון, ולהעניק פרסי הצטיינות מדי שנה, לארבעה- חמישה חיילים/חילות מצטיינים מחטיבת טכנולוגיית המידע באגף התקשוב, וזאת בגין מו"פ מוצלח שבוצע בשנת העבודה האחרונה. או/ו בגין פרויקט הטמון בחובו חדשנות טכנולוגית ובוצע בשנתיים האחרונות ותורם לחדשנות בצה"ל.
הפרסים שנעניק השנה לזוכים, מחשבי לוח מתקדמים מסוג Tablet הדגם שנבחר השנה,Galaxy Tab S 10.5 אינטש מדגם t800 SM
מבין כל שלש עשר שמות המועמדים שהוגשו השנה לוועדה, החליטה ועדת המלגות לבחור חמשה מבין המועמדים שהינם הראויים ביותר לקבלת הפרסים
ברכותינו לזוכים- מגיע להם מחיאות כפים.
המלגה שהעמותה מעניקה לאנשי לוט"ם סוגרת לנו "מעגל" או "שרשרת" בתחום הענקת המלגות ופרסי ההצטיינות למערך הסדיר.
בערב ראש השנה, אנחנו מעניקים מלגות הצטיינות לחיילים וחילות שמתעתדים לצאת ללימודים בתום שירותם הצבאי, בנוסף אנחנו מעניקים מלגות הצטיינות לדור הטכנולוגי העתידי של צה"ל המשתייך לפרויקט "עתידים" ו"פעמי עתידים" ובערב יום העצמאות אנחנו מעניקים מלגות למצטייני חיל הקשר והתקשוב על חשיבה יוצרת.
חברי לוועד המנהל מברכים על שתוף הפעולה בין חיל הקשר והתקשוב, לעמותה להנצחת חללי חיל הקשר והתקשוב, העמותה רואה בהענקת המלגות, נדבך חשוב מאד בחיזוק הקשר ושיתוף הפעולה עם מפקדי וחילי החייל המשרתים בשירות הסדיר.
לפני התודות אני רוצה לומר מספר מילים על אל"מ ישי לביא ז"ל.
ישעיהו לבית למברגר הגיע ארצה מגרמניה בגיל 7 בשנת 1933 הוא התגייס לפלמ"ח בשנת 1944 ובשנת 1945 נשלח לקורס אלחוטני-מורס של ה"הגנה" בג'וערה, וזאת במטרה לשמש אלחוטן-צנחן מאחורי קווי האויב באזור הבלקן. כיון שבינתיים הסתיימה מלחמת העולם השנייה, הוא הוצב בסיום הקורס למחלקת הקשר של מנגנון הקבע והיה אחראי להפעלת השידורים של "קול ישראל" במחתרת.
במלחמת העצמאות "אישי" שימש כמפקד בתי המלאכה המרכזיים לפיתוח, ייצור ותחזוקה של ציוד הקשר והיה אחראי לכל השירותים הטכניים של חיל הקשר. ב-1950 נשלח – בהוראה אישית של דוד בן-גוריון -ללימודי הנדסת חשמל ואלקטרוניקה בארה"ב. עם שובו - בשנת 1953 – מונה לתפקיד ראש ענף אפסניית קשר במטה החיל ומשנת 1955 ועד 1957 כיהן כסגן קשר"ר.
בשנת 1957 התמנה "אישי" לתפקיד קצין קשר ראשי, בדרגת אלוף משנה ושרת בתפקיד זה עד 1962 . הוא היה הקשר"ר הראשון שלא צמח בצבא הבריטי והכשרתו האמריקנית סייעה לו לבסס את חי"ק על טכנולוגיות קשר שפותחו במלחמת העולם השנייה בארה"ב, כולל דגש על שימוש בתג"ם ומעבר משיטות קשר במורס לקשר דיבור בין מפקדים, ביסוס קשר ארוך-טווח על חד-פס והטמעת נושא הלוחמה האלקטרונית. בתקופתו הועצמה הדרישה לייצור מקומי של ציוד קשר נייד.
אישי דגל בהקניית הכשרה הנדסית-טכנית לקציני חיל הקשר, בתקופתו שינה החיל את שמו ל"חיל הקשר והאלקטרוניקה". הוא שלח קצינים בשרות ללימודי הנדסה בטכניון, הקפיד לשלוח מהנדסים ללימודי תואר שני ולקורסים צבאיים בארה"ב ויזם קורס קצינים טכניים לבוגרי הנדסה והכללת לימודים טכניים בקורס המתקדם לקציני קשר בכירים.
לאה לביא, הרעיה שעל שמה החליט לקרא את הקרן, סייעה בידו בכל שלבי חייו ותרמה מכישרונה בשלבי לימודיו ובמגוון תפקידיו.
בשנים 1962-1964 שימש כיועץ מדעי בשגרירות ישראל בארה"ב. בשנת 1964 מונה למנכ"ל משרד הדואר לימים משרד התקשורת. בשנת 1968 מונה למנכ"ל רפא"ל - הרשות לפיתוח אמצעי לחימה (בה החליף את מייסד הרשות, מוניה מרדור). בתפקיד זה יזם וחידש בתחומים רבים ועודד יוזמות טכנולוגיות בכל שטחי המחקר של הרשות, תוך בקרה קפדנית על הביצוע.
משנת -1970 עד 1972 שימש כמנכ"ל משרד הביטחון. בשנת 1988 נבחר ישעיהו לביא כחתן פרס ביטחון ישראל.
בכל תפקידיו, אישי נשאר קשור לחיל הקשר, אותו הצעיד לעולם האלקטרוניקה והמחשבים. אישי היה שותף להקמת העמותה ולתהליכי בנית בנין העמותה ותפעולו. הוא האמין במצוינות של אנשי הטכנולוגיה בישראל והקמת "קרן לאה לביא" הייתה נדבך נוסף בשאיפתו לקידום ועידוד החשיבה היוצרת בחי"ק ובתעשייה האלקטרונית בישראל.
משפחת הקשר והתקשוב תזכור את "אישי" כמנהיג מקצועי, אשר קידם את החיל ואת צה"ל לעידן האלקטרוניקה המודרנית, חשף את חשיבותה של הלוחמה האלקטרונית , קידם את התעשייה האלקטרונית בישראל והצעיד קדימה את מערכות התקשורת בישראל.
כפי שנתן יונתן כתב ושלמה ארצי הלחין "היכן ישנם עוד אנשים כמו האיש הישי ההוא"
ועכשיו לתודות:-
ברצוני, לברך את הזוכים - ישר כוח ותודה על הזכות שנתתם לנו להעניק לכם את הפרסים.
לסא"ל אבי מזרחי ה CTOהחדש ראש הוועדה החיילית ברכות והצלחה בתפקידך.
תודה לכל שותפיו חברי הוועדה לבחירת המועמדים. לסא"ל נעם אורן, לסא"ל ליאור פיינה ולסא"ל דני נבנצאל ולרס"ן זואי סיטון.
תודה מיוחדת לרס"ן אייל שכנר על העזרה הסיוע וריכוז פעילות הוועדה. מגיע לו מחיאות כפים
תודה לחברי בוועדת המלגות אל"מ במיל אפי משעל, ד"ר איתן אורן, ניר שריג, דורי ברקל וד"ר יעקב בעל שם.
תודה מיוחדת ליהודה מתתיהו מנכ"ל העמותה ולאנשי צוותו על כלל הפעילות והטיפול במימוש המלגות.
שאו ברכה, המשיכו להצליח ולתרום לקידום מערך טכנולוגית המידע באגף התקשוב. "