המאמר נכתב ע"י אל"מ (דימ') דניאל רוזן, סיפור 'החייט' ממחיש את בעיית הטיפול של שירותי המודיעין הבריטיים בתעבורה של ה'הגנה' והסוכנות היהודית, במהלך מלחמת העולם ובתקופה מתום מלחמת העולם עד הקמת מדינת ישראל.
ביטחון קשר - 1951,
הוראות תפעול קשר - 1951,
דו"ח על מצב הקשר בצה"ל - מאי 1950,
מיהו החייט ? - הטיפול של שירותי המודיעין הבריטי בתעבורה של ההגנה והסוכנות היהודית.
אמנון בר-גיורא ז"ל, שהיה חובב רדיו נלהב, אסף מפתחות מורס. עם פטירתו תרמה משפחתו את האוסף לעמותה להנצחת חללי חיל הקשר והתקשוב. האוסף מוצג באתר ההנצחה ביהוד. חוברת זו מתארת את הפריטים השונים באוסף זה.
חוברת זו נכתבה ע"י אל"מ (דימ') דניאל רוזן, דצמבר 2016
אל"מ (דימ') דניאל רוזן, התקשורת בארץ ישראל בתקופת המנדט הבריטי : דואר, מברקה, טלפון ורדיו, העמותה להנצחת חללי חיל הקשר והתקשוב, התשע"ט - 2019.
השקת הספר תתקיים במסגרת אירוע מועדון ותיקי ובוגרי חי"ק בתאריך 13.6.19 בשעה 18:30 באתר ההנצחה לחללי חיל הקשר והתקשוב ביהוד
*המברק שהכריע - הקרב על מנזר סן־סימון בקטמון
*בנימין (רבי) אלחנן - דור אחרון לשעבוד וראשון לגאולה
*מפקדת קצין קשר ראשי במחנה שרונה
*הירחון "קשר ואלקטרוניקה"
*סא"ל (מיל') גבי שריג ז"ל - היסטוריון חיל הקשר
*מונחי קשר ואלקטרוניקה בלשון העברית
השקת ערכת המורשת של בה"ד 7 נערכה ב-23 לינואר 2012 באתר ההנצחה לחללי חיל הקשר והתקשוב
ביהוד בטכס חגיגי ובאוירה נוסטלגית.
השתתפו בטכס – משפחות שכולות, הנהלת העמותה, קצין הקשר והתקשוב הראשי תא"ל אייל זלינגר, מפקדת לוטם, רח"ט התקשוב במז"י, מפקד בה"ד 7, קשר"רים לדורותיהם, מפקדי בה"ד 7 לדורותיהם, ותיקי בה"ד 7 מימים ימימה, ותיקי החיל, קורס צוערים מיועדים לקציני קשר ואורחים רבים - סה"כ 250 משתתפים.
להקת הקשר והתקשוב פתחה את הטכס בהמנון של קורס קציני קשר מחזור 1949-1950. אל"מ (מיל') אליעזר הררי (מונטי), המפקד ה-13 של בה"ד 7 סיפר על בה"ד 7 בעבר ואל"מ מיקי בוסקילה, המפקד
ה-31 של הבסיס דיבר על בה"ד 7 של היום. מתוך כבוד ליונה האלמונית ולזכר האנדרטה ליונה האלמונית שהיתה קיימת בבה"ד 7, הוקרא שיר שנכתב במיוחד לערב זה בשם : "היונוגרמה עבור תעבור" והלהקה שרה את שיר האתת בלבוש חדש (השירים מופיעים בסוף הכתבה). בהמשך הטכס הוקרן הסרט של הערכה "בית היוצר למצוינות" בהקרנת בכורה.
הערכה מנציחה פרק חשוב בהיסטוריה החילית ובכך מעשירה את מיגוון הכלים והאמצעים להנחלת המורשת לדור הצעיר.
היא מתווספת ל-14 ערכות המורשת שהפקנו עד היום, לביתן הקשר והתקשוב במוזיאון בתי האוסף ביפו שעבר שיפוץ ושדרוג לאחרונה, לספר "קשרי מעוז" המספר את סיפורם של אלחוטני המעוזים במלחמת ההתשה שהוצאנו לאור השנה, למרכז מורשת הקשר (המרמ"ק) שהקמנו בשנה האחרונה וכבר עתה כולל אוצר בלום של חומר היסטורי רב ערך שאט אט עובר תהליך של מיון, עריכה, קיטלוג ושימור, לפינות המורשת המתעדות דמויות מפתח מההיסטוריה החילית ומוצגות במסגרת מועדון ותיקי חי"ק, לפרוייקט תיעוד ותיקי חי"ק שיצא לדרך בימים אלה, לקובץ נתונים על תולדות מפקדת קשר"ר שכתב סא"ל גבי שריג ז"ל ולעוד כהנה וכהנה פעילויות ונושאים.
ובאשר להמשך – שנת 2012 הוכרזה ע"י קשר"ר כשנת הזהות והמורשת החילית וזה לכשעצמו מצביע על חשיבות הנושא. במסגרת זו סיכמנו תוכנית עבודה משותפת עם האגף והחיל, שתכלול מספר פרוייקטים חשובים, כמו הפקת אטלס אתרי מורשת, הפקת ערכת מורשת מתכללת להנחלת ולהטמעת המורשת החילית, ימי עיון בנושא מורשת למפקדים ולחיילים, ביצוע עבודות מחקר ע"י צוערים ועוד.
הטכס הסתיים בדברי הקשר"ר, שלא חסך במילים על התרגשותו ועל החוויה העמוקה שחווה במשך הערב. בתום הטכס הוענק תקליטור הסרט למכובדים וערכת המורשת הוענקה למפקד בה"ד 7. הנחה את הטכס כותב שורות אלה.
רצ"ב – א. סרט מורשת בה"ד 7.
ב. שקף טכס השקת ערכת המורשת של בה"ד 7 ג. המנון קורס קציני קשר – מחזור 1949-1950. ד. היונוגרמה עבור תעבור". ה. שיר האתת.